Paulinho glimrade igen. Foto: Bildbyrån.

Häcken-seger efter Paulinhos pärla: ”Overkligt snyggt”

Den brasilianske briljanten Paulinho anförde återigen sitt Häcken till tre poäng. 2-0 mot Gif Sundsvall innebär att han drygar ut sin ledning i skytteligan.

– Hans mål var overkligt snyggt, säger Alexander Jeremejeff till C More.

Två lag med vind i seglen tampades i ett soligt Sundsvall den här eftermiddagen. GIF Sundsvall kom från en 6-1-seger över Trelleborg, Häcken från 5-0 mot Djurgården.

Just när första halvlek såg ut att bli mållös klev Häcken-stjärnan Paulinho fram och visade vägen, vilket knappast var första gången.

Den brasilianske nyckelspelaren tog sats och skruvade in en frispark i målvaktens vänstra kryss. 1-0 till Häcken, som gick till paus i ledning.

– Hur snyggt målet var? Overkligt. Jag trodde faktiskt att den skulle gå över, men den satt rakt i krysset. Paulinho är otrolig. Han bara fortsätter göra mål varje match, säger Alexander Jeremejeff till C More.

Utökade tidigt

Andra halvlek var knappt tio minuter gammal när just Jeremejeff höll sig framme på en hörna och enkelt petade in 2-0.

– Jag är forward och spelar för att göra mål. Det var lite flipperspel och jag fick en vänsterfot på bollen. Det var skönt, säger Jeremejeff till C More.

Häcken hade klart grepp om matchen. Hemmalagets Maic Sema fick chansen att reducera på straff i slutminuterna, men prickade ribban och gästerna kunde ta sin tredje raka ligaseger.

Slutresultatet innebär att Häcken passerar just Sundsvall och Djurgården och är ny tabellsexa. Paulinho är fortsatt i skytteligatopp, nu på 13 mål.

För Sundsvall var det första förlusten sedan hemmamötet med AIK den 15 juli.