Sundsvall vann efter blixtrande vändning

Sundsvall var på väg mot en blytung förlust i bottenstriden. Inom loppet av en minut satte man dock två mål – och knockade Sirius med 2-1.

Stärkta av sin första seger på 18 matcher senast klev Gif Sundsvall ut på NP3 Arena med siktet inställt på tre nya poäng.

För motståndet stod Sirius, vars tränare Henrik Rydström inför matchen betonade att man har allt i egna händer i bottenstriden.

Det var också gästerna som tog ledningen i början av andra halvlek när Jonas Lindberg skarvade in 1-0 med huvudet.

Sirius såg ut att gå mot segern. Då förändrades allt inom loppet av en minut.

Klockan stod på 84 när David Batanero skickade in en straff till 1-1, och Sirius hann knappt återhämta sig förrän nästa smäll kom.

Tobias Eriksson förvaltade en retur genom att raka in 2-1 och noll poäng hade förvandlats till tre för ”Giffarna.”

Segern innebär att Sundsvall är jämsides med Falkenberg, som ligger på kvalplats, och att Sirius är kvar som elva i tabellen.