Foto: Bildbyrån

Linus Hallenius lämnar Sundsvall

Uppdaterad
Publicerad

Gif Sundsvall blir av med sin lagkapten och skyttekung. Linus Hallenius har skrivit på för Apoel FC. Det bekräftar den cypriotiska klubben på sin hemsida.

– Självklart vill de inte sälja. Det handlar om att överleva, säger SVT:s fotbollsexpert Daniel Nannskog.

Anfallaren har ännu inte genomfört den obligatoriska läkarundersökningen men parterna är överens om ett tvåårskontrakt med klubben som tog hem det cypriotiska mästerskapet för sjunde året i rad.

GIF Sundsvall befinner sig i en prekär ekonomisk situation och försäljningen av klubbikonen ger säkert ett välkommet tillskott i kassan.

– Samtidigt så är det otroligt viktigt för Sundsvall att hålla sig kvar i allsvenskan med tanke på pengarna som kommer med det nya tv-avtalet, säger Nannskog och varnar för de sportsliga konsekvenserna som affären kan få.

Den 30-årige anfallaren hann näta sex gånger innan de allsvenska lagen gick på sommaruppehåll. På sina 114 matcher för klubben har han gjort 41 mål.

Hallenius fostrades i Giffarna men slog igenom på bred front under sin andra säsong i Hammarby, 2010 gjorde han 18 mål på 23 matcher i Superettan. Efter succén värvades han av Genoa för en prislapp på cirka 17 miljoner kronor, en affär som i mångt och mycket räddade klubbens ekonomi. 

Så sent som i december förra året skrev Hallenius på ett femårskontrakt med klubben som han nu lämnar.

– Det finns ingen annanstans jag vill vara, sa Linus Hallenius till SVT Sport i maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.