Jonas Eidevalls Arsenal åkte på en rejäl smäll. Foto: Bildbyrån

Superskräll i Super League – Arsenals första förlust

Uppdaterad
Publicerad

Arsenal, med svenske Jonas Eideivall som tränare, hade inte förlorat en enda match i Super League då man åkte för att möta seriejumbon Birmingham borta. Då kom plötsligt förlusten – hemmalaget vann med 2-0.

Arsenal hade inte förlorat en enda gång. Birmingham hade inte vunnit en enda gång. Det fanns bara en utgång i Super League-matchen på söndagen – men det blev inte så.

Birmingham chockstartade med ett mål efter tre minuter. Lucy Quinn slog en elegant genomskärare till Libby Smith som satte 1-0.

Super League

2-0 kom strax innan paus genom grekiskan Veatriki Sarri.

Arsenal hade ett jätteläge att reducera då Kim Little fick öppet mål, men den gången blockerade Birminghams Gemma Lawley. Det blev inga mål för storlaget som därmed inkasserade sin första ligaförlust sedan Chelsea borta den 10 februari 2021.

– I dag gjorde vi inte det vi har gjort så bra tidigare den här säsongen. Att jobba ihop som ett lag. Jag måste ta 100 procent ansvar, säger den tidigare Rosengård-tränaren Eidevall till klubbens egen Twitter.

– Att ta sin första seger mot ett lag som Arsenal – den här insatsen betyder allt för mig, säger Birminghams tränare Darren Carter till BBC.

Arsenal leder fortfarande Super League före Chelsea och Tottenham. Birmingham tog sig i och med segern upp från jumoplatsen, förbi Leicester. Ett lag åker ur den engelska högstaligan.

MER SUPER LEAGUE: Se Brightons dråpliga självmål

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Super League

Mer i ämnet