Joao Felix blev tvåmålsskytt på Friends. Foto: TT Nyhetsbyrån

Supertalang sänkte Juventus i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Två jättar drabbade samman i Stockholm – och när krutröken skingrats mellan Atletico Madrid och Juventus hade lille Joao Felix avgjort med två mål i 2-1-segern.

– Joao är en spelare med mycket kvalitet och han har en stor framtid. Vi är alla glada över att ha honom i laget, säger Atleticos mittfältare Marcos Llorente till SVT Sport efter matchen.

Friends Arena sorlade mer än kokade, men underhållningen mellan Atletico Madrid och Juventus lämnade inte mycket att önska.

De båda storlagen var på besök i Stockholm för att tampas i International Champions Cup, en slags träningsturnering, och rampljuset fästes som vanligt på en viss portugis.

Det var dock inte Cristiano Ronaldo som glittrade den här gången, utan Joao Felix – Atleticos rekordvärvning, jättetalang och i denna match tvåmålsskytt.

19-åringen satte 1-0 med en klockren högerträff och skickade också in 2-1. Däremellan hann Sami Khedira näta för Juventus – allt inom nio minuter.

– Joao är en spelare med mycket kvalitet och han har en stor framtid. Vi är alla glada över att ha honom i laget, säger Atleticos mittfältare Marcos Llorente till SVT Sport.

Buffon byttes in

Som sig bör i träningsmatcher blev det många byten och högst steg jublet när målvaktsikonen Gianluigi Buffon hoppade in. Buffon svarade med att applådera och vinka till åskådarna, totalt 49 752 i kväll.

Atleticos anfallsess Diego Costa hann med att bytas in i matchminut 60 – och bytas ut på tilläggstid. Anledningen är oklar, men Costa skakade på huvudet och gick raka vägen till omklädningsrummet.

Nye Adrien Rabiot hade ett rungande skott i stolpen för Juventus, men i detta lugn före ligastormen blev Ronaldo mållös och utbytt med 20 minuter kvar – och Atletico var starkast.

Spanjorerna vann med 2-1 och förmodligen kommer hemmaarenan Metropolitano koka inom en snar framtid när Joao Felix tar sina första kliv mot att bli en världsstjärna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.