Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Supertalangen Camarda sänkte Sverige i U17-EM. Se målen. Foto: SVT

Supertalangen Camarda sänkte Sverige i U17-EM

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges U17-EM är över – Italien avgjorde med två mål på fyra minuter.

Supertalangen Camarda, till vardags i Milan, gjorde mål och assist.

Sverige förlorade mot ett Italien fullpackat med talanger. 1-2 innebär att Blågults U17 åker ut redan i gruppen i EM på Cypern.

Förutsättningarna var glasklara. Det var vinst mot Italien, som redan var klara gruppettor, eller förlita sig på ett likaresultat i den andra matchen mellan Slovakien och Polen som gällde.

– Surt att vi inte fick sex pinnar de två första matcherna (Sverige kryssade båda). Nu blev det som det blev, får bita i det sura äpplet, säger svenska lagkaptenen Bleon Kurtulus till SVT Sport.

Polen gick direkt upp i tidig tvåmålsledning så jakten började. Första halvlek slutade mållös och chansfattig. Italienarna skrek på straff i den 40:e minuten då Giovanni Lauricella gick ner i straffområdet efter en tröjdragning, men domaren friade.

Två mål på fyra minuter

Och det var Sverige som skulle ta ledningen i matchen och ingjuta lite hopp. Italien fick friläge ur vad som såg ut att vara offsideposition men bollen gick i utsidan av stolpen. Anfallet direkt efter placerade Värnamos Fred Bozicevic in 1-0 för Sverige.

Men kallduschen skulle komma. I den 76:e minuten reducerade Italien på en retur efter att Milans Francesco Camarda nickat i ribban.

Fyra minuter senare klev han in i handlingen igen när han sprintade förbi sin markering och placerade in det vinnande målet i bortre burgavel (2-1).

Se Sveriges ledningsmål mot Italien:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Fred Bozicevic göra matchens första mål. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.