Supertalangen gav AIK säsongens första seger

AIK tog säsongens första seger med 2-1 hemma mot Sirius men den satt långt inne. 17-årige Jack Lahne fick avgöra i den 75:e minuten.

– Det var helt otroligt, säger Lahne till SVT Sport.

AIK hade med sig två kryss och noll mål från säsongens två första omgångar. Men hemma mot Sirius skulle både målnollan och kryssviten brytas men det satt långt inne.

Sirius var det dominerande laget i första halvlek och så i slutminuten av första halvlek kom också ledningsmålet för gästerna. Philip Haglund tog en retur från AIK-försvaret och trots att  Oscar Linnér var på den men bollen gick bollen in och Haglunds andra mål för säsongen var ett faktum.

Men så efter en riktigt irriterad Rikard Norling i paus gjorde AIK sin kanske bästa halvlek hittills under säsongen.

17-åringen avgjorde

I 62:a minuten kom kvitteringen. På hörnan som följde på en rörig frispark skickade Sebastian Larsson in bollen från strax nedanför hörnposition och Chinedu Obasi kunde göra säsongens första mål med hjälp av stolpen.

– Från vår sida gör de sig kanske inte värda den vändningen. En drös domslut som inte går till Sirius. Men beröm till hur publiken jobbar här, säger Sirius tränare Henrik Rydström.

Mer självförtroende och tyngd från AIK efter det och i mitten av andra halvlek kom också det efterlängtade segermålet.

”Var helt otroligt”

Jack Lahne som fått chansen från start höll sig framme på returen på en nick och skickade in ett välplacerat skott inför den jublande hemmapubliken.

– Det var helt otroligt. Alltså jag älskar att göra mål. Men alltså de här målen, det finns inga mål som är bättre än de här, säger Lahne till SVT Sport.

AIK:s första trepoängare för säsongen.

– Det är en vinst men en väldigt jobbig vinst egentligen för vi spelade väldigt dåligt första havlek. Det är en tung vinst för vi måste slipa på vissa grejer, vi har inte vunnit VM vi har vunnit en fotbollsmatch och vi fortsätter bara köra till nästa, säger Lahne.