Foto: BILDBYRÅN/Tommie Arvidsson

Supportern åker taxi från Moldavien – för att se Djurgården

Publicerad

Vissa supportrar gör vad som helst för att se sitt lag.
44-årige Tommie Arvidsson ska åka taxi från Moldavien till Djurgårdens Europa League-kval i Ukraina.

Det är över 1 000 djurgårdssupportrar som ska till ukrainska staden Odessa för att på plats titta på Djurgårdens retur i Europa League-kvalet mot Mariupol.

Utgångsläget är lite knepigt för Dif efter 1–1 hemma i första mötet, och nu har det varit svårt för de blårandiga supportrarna att ta kunna sitta på Chornomoretsstadion på torsdag eftersom det inte finns några chartrade plan. Med lite omvägar via Kiev, Istanbul och Riga tar sig fansen till Odessa – och Tommie Arvidsson hittade ett annat sätt att nå slutdestinationen.

– Man hade hoppats på ett chartrat plan men när så inte blev fallet kollade vi på en massa olika alternativ. Vi kollade på kartan och kom fram till att Moldavien inte ligger så långt bort. Därifrån tar vi taxi. Det är bara 17 mil men det går igenom (utbrytarrepubliken) Transnistrien som ska vara lite halvstökigt, säger djurgårdssupportern Tommie Arvidsson till sajten Fotbollssthlm.

– Jag älskar när våra supportrar är så innovativa. Det visar på ett engagemang som inte bryr sig om några hinder, säger Lena Gustafson Wiberg, SLO (Supporter Liaison Officer) i Djurgården.

Djurgårdens bortamatch mot Mariupol har avspark på torsdag klockan 19.00.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer