Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör ex-polisen Fredrik Gårdare om supportervåldet: ”Kommer se mer av det här eländet” Foto: SVT

Ex-polisen Fredrik Gårdare: Det handlar om gängkriminella

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Gårdare är för detta chef för polisens ”Aktionsgrupp idrott” och har jobbat länge med fotbollsvåldet. I morse gästade han Morgonstudion och pratade om den kartläggning som SVT gjort över de rekordmånga tillträdesförbud som utfärdats i allsvenskan.

– Det handlar om gängkriminella med en annan agenda än att titta på fotboll, säger Gårdare.

– Det här är ju inte supportrar, man kan möjligtvis säga att det är huliganer men framförallt att det är så kallade gängkriminella, som har dragits in till det här. De har en annan agenda än att gå och titta på fotboll, säger den före detta polisen Fredrik Gårdare.

– Det är organiserat och det fin en mängd olika aktörer, både grovt kriminella och andra som står bakom det här och dirigerar och stödjer det på olika sätt, säger Gårdare, som är övertygad om att den negativa trenden på läktarna fortsätter även i år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.