Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Henrik Rydström inför allsvenska starten: ”Hur kan man använda pyrotekniska hjälpmedel på ett bra sätt” Foto: Bildbyrån

Henrik Rydström om läktarstöket i allsvenskan: ”Måste hitta en väg”

Uppdaterad
Publicerad

Läktarkulturen i allsvenskan, där det kan förekomma stök och bengaler, har diskuterats flitigt inför säsongsstarten i helgen.

Malmö FF:s tränare Henrik Rydström betonar att passionen från supportrarna måste få vara intakt.

– Man måste hitta en väg där det finns utrymme för diskussion och hur man kan använda pyrotekniska hjälpmedel på ett bra sätt, säger han i SVT:s Morgonstudion.

Förra säsongen hamnade stök på läktarplats i fokus vid ett flertal tillfällen. Bland annat slutade derbyt mellan Djurgården och AIK i kaotiska scener där nu åtal har väckts mot 16 personer.

Polisen kom inför den här säsongen med ett förslag om att tömma läktare vid ordningsstörningar. Malmö FF:s tränare Henrik Rydström säger att en väg måste hittas för att passionen från supportrarna ska hållas intakt.

– Man måste hitta en väg där det finns utrymme för diskussion och hur man kan använda pyrotekniska hjälpmedel på ett bra sätt, säger han i SVT:s Morgonstudion och fortsätter:

– En väg där svensk fotboll utvecklas samtidigt som supportrarnas upplevelse är intakt. Jag älskar passionen och den får vi inte ta bort, det är väl min önskan.

Malmö FF inleder årets allsvenska borta mot IFK Norrköping på lördag 15.00.

FRÅN ARKIVET (27 november 2023): Hör Per Engström, sektionschef på Noa om riskerna med pyroteknik och bangers.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån & SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.