Supportrar bröt sig in på Marseilles träningsanläggning – match skjuts upp

Uppdaterad
Publicerad

Supportrar ska på lördagen ha brutit sig in på Marseilles träningsanläggning.

Enligt franska uppgifter ska försvararen Álvaro Gonzaléz ha träffats av av en projektil.

– 300 anställda är i chock i kväll, säger klubbpresidenten Jacques-Henri Eyraud i ett pressmeddelande.

Marseille har bara vunnit en av de nio senaste matcherna och nu har en del av lagets supportrar fått nog och kräver presidenten Jacques-Henri Eyrauds avgång.

Under lördagen bröt sig 150 till 200 supportrar in på klubbens träningsanläggning. De ska bland annat ha avfyrat fyrverkerier och satt flera träd i brand, de ska också ha sprayat ner entrén med rökbomber.

Försvarare uppges ha blivit träffad

Enligt RMC ska polisen ha gripit minst 25 personer efter oroligheterna. Tidningen L’Equipe skriver att lagets försvarare Álvaro Gonzaléz ska ha fått en lättare skada på ryggen efter ha fått en projektil på sig och dessutom ska sju poliser också ha blivit skadade.

Marseille skulle på lördagskvällen ha tagit emot Rennes på sin hemmaplan Stade Vélodrome. Men det styrande organet Ligue de Football Professionnel (LFP) meddelade att matchen skjuts upp till ett senare tillfälle.

”Tre hundra anställda är i chock efter att ha upplevt eller sett bilderna av en obeskrivlig attack mot Olympique Marseille. Vad som hände i eftermiddags tas på stort allvar. De här bråkmakarna påstår sig vara supportrar, men förstör anläggningen och hotar anställda och spelare”, skriver klubbpresidenten Jacques-Henri Eyraud i ett pressmeddelande.

”Får aldrig hända igen”

Álvaro González som skadades under upploppet:

”Jag kom till Olympique de Marseille för dess historia och passionen som omger den. Den här staden är underbar och vi älskar den här klubben, men det vi har upplevt i dag får aldrig hända igen”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.