Mattias Svanberg återvänder till EM-truppen Foto: Bildbyrån

Svanberg återvänder till EM-truppen

Uppdaterad
Publicerad

Mattias Svanberg återvänder till den svenska EM-truppen. Det bekräftar presschef Jakob Kakembo Andersson för Fotbollskanalen.

Mattias Svanberg är friskförklarad efter covid-19. Nu återvänder mittfältaren till den svenska EM-truppen, bekräftar presschef Jakob Kakembo Andersson för Fotbollskanalen.

Svanberg testade positivt för covid-19 under EM-uppladdningen i Göteborg och har suttit isolerad sedan dess.

Fotbolls-EM

Förbundskapten Janne Andersson har hoppats att Svanberg skulle vara tillbaka under lördagen – och nu bekräftar Kakembo Andersson att 22-åringen ansluter och kommer att träna individuellt.

– Svanberg kommer i dag. Men kommer inte att träna med laget utan köra i gång individuellt, säger Kakembo Andersson till Fotbollskanalen.

Dejan Kulusevski, som bekräftades coronasmittad kort innan Svanberg, lämnade sin karantän tidigare i veckan och anslöt till baslägret i Göteborg. Men det blev ingen speltid i 1–0-segern mot Slovakien under gårdagen. Kulusevski fick se hela matchen från bänken.

– Han var bara aktuell att spela i 15–20 minuter, men jag ville ha kvar Isak på planen, därför blev det inget inhopp för Dejan, sade Janne Andersson efter matchen.

Sveriges nästa match är mot Polen på onsdag i S:t Petersburg

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet