Mattias Svanberg. Foto: Bildbyrån

Trodde Jansson skämtade om coronabesked

Uppdaterad
Publicerad

Mattias Svanberg tvingades lämna mitt i en träning före EM-premiären.

Mittfältaren var coronapositiv.

– Jag trodde ”Ponne” skojade, säger han.

De sista svenska EM-förberedelserna präglades av Dejan Kulusevskis och Mattias Svanberg positiva covid-19-test. Bolognamittfältaren isolerades efter att han fick besked om sitt provsvar mitt i Sveriges finslipning.

– Det var svårt att ta till sig, man fattade inte riktigt. Det var ”Ponne” (Pontus Jansson) som sade till mig att jag var positiv, och jag trodde att han skojade eftersom det var han. Men efter ett tag tog de mig till sidan och det var bara att acceptera läget, säger Mattias Svanberg.

Fotbolls-EM

Tidigare sade landslagsledningen att det var Kulusevski som smittade Svanberg. Men i nuläget är det osäkert hur han fick coronaviruset.

– Nu kan vi inte veta till 100 procent var jag fått smittan ifrån, skulle det vara att jag fick den på ledigheten – fine, då kan jag leva med det utifrån vad jag gjorde och vem jag träffade. Och skulle jag ha fått det av Dejan är det inga hard feelings över det. Jag vet vad Dejan står för som person och fotbollspelare. Det är bara otur.

”Hade ångest”

22-åringen missade Sveriges två första gruppspelsmatcher, men anslöt till truppen igen i helgen.

– Det var väldigt jobbigt att bara vara hemma och kolla på laget på tv:n, när man vill vara där på plats. Och jag gjorde allt för att bli frisk och komma tillbaka så snabbt som möjligt.

– Det svåraste var att kolla nationalsången, tycker jag. Då kände man verkligen att man hade ångest över att man inte var där. Det var det jobbigaste att verkigen se på. Sedan under matchen var man bara inne i det som vanligt, som om man satt på bänken.

Sverige möter Polen i sista EM-gruppspelsmatchen på onsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet