Sven-Göran Eriksson dödshotad Foto: Bildbyrån

”Svennis” dementerar hot i samband med Irak-diskussionerna

Publicerad

Enligt Sky Press Iraq har Sven-Göran Eriksson blivit dödshotad i Irak. Det ska ha varit anledningen till att han inte blev förbundskapten för landet.
– Efter detta vill han inte ta över vårt landslag, säger Ghalib Al-Zamili, styrelsemedlem i irakiska fotbollförbundet, till Sky Press Iraq. ”Svennis” själv dementerar uppgifterna.

Sven-Göran Eriksson berättade nyligen för SVT Sport att han var aktuell för det irakiska landslaget, men svensken blir inte förbundskapten där. I irakisk media har representanter för det irakiska fotbollförbundet sagt att ”Svennis” fått ta emot dödshot i samband med jobbprocessen, vilket lett till att han tackat nej till förbundskaptensjobbet.

– Vi ville ha en kvalificerad tränare som skulle lyfta vårt landslag, men det kan vara så att flera andra länder ligger bakom detta, säger Ghalib Al-Zamili, styrelsemedlem i irakiska fotbollförbundet, till Sky Press Iraq och fortsätter:

– Vi har fortfarande kontakt med honom för att få förklarat exakt vad som har hänt, men det blir förmodligen svårt att övertyga honom eftersom det gäller hans eget liv. Efter detta vill han inte ta över vårt landslag.

”Inga hot”

”Svennis” själv dementerar uppgifterna om att det har riktats hot mot honom.

– Det har inte förekommit några hot. Men anledningen till att jag tackade nej till jobbet i Irak var av rent privata skäl som jag inte vill gå in på, säger han till SVT Sport.

– Vi träffades och de var professionella, men jag trivs bra där jag är.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer