Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag tror det kommer slå hårt” – se ”Svennis” barn i SVT-filmen om den legendariske tränaren. Foto: SVT/Privat

”Svennis” dotter: ”Vi är med pappa så mycket vi kan”

Uppdaterad
Publicerad

Sedan Sven-Göran Eriksson i januari berättade att han drabbats av obotlig cancer har han hyllats hos många av sina tidigare klubbar runtom i Europa. Då han hyllades av Sampdoria i italienska Genua var hans barn Lina och Johan Eriksson på plats.

– Vi är med pappa så mycket vi kan, säger Lina i SVT-filmen ”Svennis: Arrivederci Italien”.

Filmen ”Svennis: Arrivederci Italien” sänds klockan 13.45 i SVT1 i dag söndag.

SVT:s reporter Jane Björck har följt en stor del av Sven-Göran Erikssons karriär på nära håll – och i nya SVT-filmen ”Svennis: Arrivederci Italien”, besöker hon honom hemma i Värmland och är med när han träffar några av sina gamla stjärnspelare i Lazio och Sampdoria.

Vid hyllningen hos Sampdoria var även barnen Lina och Johan Eriksson närvarande. Johan Eriksson berättar om känslorna kring pappans sjukdom.

– Det är väl som att förbereda sig på någonting som man inte kan förbereda sig på, tror jag. Och när den dagen kommer då han inte finns så tror jag att det kommer att slå hårt då, helt enkelt, säger han.

Se ett utdrag ur SVT-filmen i spelaren ovan.

SVT-filmen ”Svennis: Arrivederci Italien” finns på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.