Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Sven-Göran Eriksson om jakten på ny svensk förbundskapten: ”Otur” Foto: Bildbyrån

”Svennis” om jakten på en ny förbundskapten: ”Otur att det kommer ut”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige letar vidare efter nästa förbundskapten.

Att förhandlingsprocessen med Olof Mellberg läckte ute i media menar den tidigare stortränaren, Sven-Göran Eriksson, är olyckligt – som själv tvekar på om han hade tagit jobbet om han visste att han var tvåa på listan.

– Jag hade förmodligen tackat nej, säger ”Svennis”.

Det var i förra veckan som Sven-Göran Eriksson i en intervju med Sveriges Radio berättade att han är svårt sjuk i cancer.

– I bästa fall har jag ett år, i sämsta fall lite mindre, sa han under samtalet. En intervju som har fått stor global spridning och där ”Svennis” fått många stöttande samtal och meddelanden.

Under samtalet med SVT pratar han om sin sjukdom, men också om fotboll och Sveriges jakt på nästa förbundskapten för herrlandslaget.

”Svennis” menar att det inte är bra att förhandlingsprocessen med Olof Mellberg läckt ut i media.

– Det är otur att en sådan grej med Mellberg, att han tackade nej, kommer ut. Det är inte bra för nästa kandidat och hur han känner att han inte var nummer ett, säger Eriksson.

Vad hade du själv gjort om du fick frågan, men visste att du var tvåa på listan?

– Jag hade tackat nej, förmodligen, skulle jag tro. Eller kanske skulle jag ta jobbet ändå. Men att förhandlingsprocessen kommer ut är inte bra.

”Inte varit bra alls”

Sven-Göran Eriksson har själv ingen favorit som han vill se ta över efter Janne Andersson.

– Nej, ingen aning. Det hade jag haft ett svar på om jag fick träffa alla (kandidater). Det är ett stort jobb.

Vad säger du om jobbet som väntar för den som tar över?

– Jobbet är jättestort och det finns ett jättebehov av att vrida saker och ting rätt. För de senaste åren har resultaten inte varit bra alls. Det är två stora turneringar som Sverige inte har kvalat in till, säger Eriksson och fortsätter:

– Det är illa för fansen, det är illa för spelarna och det är väldigt illa för förbundets ekonomi. Det är där de stora pengarna finns, i ett EM eller VM.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.