Fredrik Klyver attackerades under en EL-kvalmatch. Foto: Bildbyrån

Svensk domare attackerad – blodig av inkastat föremål

Uppdaterad
Publicerad

Den assisterande domaren Fredrik Klyver blev sänkt och började blöda av ett inkastat föremål under en kvalmatch till Europa League.

Matchen avbröts och Klyver skickades till sjukhus.

Det var med tretton minuter kvar av första kvalmötet mellan Sturm Graz (Österrike) och Larnaca (Cypern) som den svenske assisterande domaren knockades, lade sig ner på knä och blödde kraftigt från huvudet.

Matchen, som cypriotiska gästerna då ledde med 2–0, på Stadion Graz-Liebenau avbröts efter att det inkastade föremålet från läktaren träffat Klyver.

Europa League

– Det var ett fyra, fem centimeter stort jack i huvudet, så han behövde åka till sjukhus för att sy det, säger Stefan Johannesson, svenska fotbollförbundets chef för domargruppen, till Fotbollskanalen.

Personen på läktaren som kastat in föremålet tros ha varit en av hemmalaget Sturm Graz supportrar.

”Beteendet från en supporter i kvällens Europa League-match är inte på något sätt acceptabelt. Detta förstör för oss som klubb, vårt rykte – det förstör för fotbollen.”, skriver Sturm Graz i ett pressmeddelande.

Matchen återupptogs och Larnaca vann kvalmatchen med 2–0.

UEFA Europa League

Sturm Graz logo

Sturm Graz

0 - 2

AEK Larnaca logo

AEK Larnaca

Merkur Arena, Graz
Publik: 7612
Domare: Mohammed Al-Hakim

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet