Sebastian Andersson fick jubla för sitt Union Berlin. Foto: TT

Svensk gjorde historiskt mål för Bundesliga-nykomlingen

Han behövde bara nio minuter på planen.

Sedan kunde Sebastian Andersson med Union Berlins första mål i Bundesliga se till att fixa en historisk poäng för nykomlingen.

Union Berlin gör sin första, historiska säsong i den tyska högstaligan. Inför mötet med Augsburg hade klubben varken tagit poäng eller gjort mål i Bundesliga.

Då skrev svenske Sebastian Andersson in sig i historieböckerna när han nio minuter efter att han blivit inbytt såg till att kvittera till 1–1 och ordna en poäng åt Union Berlin.

I svenskmötet mellan Oscar Wendts Mönchengladbach och Robin Quaisons Mainz blev skaraborgaren Wendt vinnaren. Mönchengladbach vann matchen med 3–1. Det var dock Mainz som tog ledningen och målet gjordes av Robin Quaison som redan efter 18 minuter slog till med huvudet.

Mainz ligger sist i Bundesliga efter två omgångar medan Union Berlin i och med poängen klättrade upp på 14:e plats.