Foto: Bildbyrån

Svenska supertalangen i veckans lag efter första målet

Uppdaterad
Publicerad

Han ses som en av svensk fotbolls allra största talanger.

16-årige Roony Bardghji gjorde i helgen sin andra match från start i FC Köpenhamn – och firade sitt första ligamål.

Nu uppmärksammas han igen.

Bardghji tar plats i den danska superligans Veckans lag. Tonåringen placeras till höger på mittfältet i en 4–4–2-uppställning.

Det är bara en vecka sedan han blev den yngsta debutanten i ligan för FC Köpenhamn.

Med målet mot Ålborg såg den svenske ungdomslandslagsmannen till att bli ligans yngste målskytt hittills. Ligan har tagit vinteruppehåll men FCK har gruppspelet i Europa Conference League att fokusera på. På torsdag i nästa vecka väntar Slovan Bratislava hemma på Parken.

I samband med lottningen i fredags till herrlandslagets playoff-semifinal – landslaget möter Tjeckien i mars – fick förbundskaptenen Janne Andersson frågor om Bardghjis snabba utveckling.

– I dagsläget är det våra förbundskaptener för ungdomslandslagen som har bäst koll på honom. Men visst, en spelare som så snabbt tagit sig upp på den nivån som han gjort blir ganska snabbt intressant även för oss. Så vi kommer följa honom framöver.

Det är jätteroligt att en så ung spelare kan ta för sig på det sättet redan nu, sade Andersson.

På onsdagen tar förbundskaptenen ut truppen till vinterturnén i Algarve i början av januari. Roony Bardghji kommer inte att ta plats i den.

– FCK släpper inte spelare men han hade nog inte varit med i alla fall, säger Andersson i podcasten Tutto Balutto.

Flera internationella storklubbar uppges noga följa Bardghji.

– Det (framtiden) är inget jag tänker på. Jag vill bara försöka få så mycket speltid som möjligt här. Jag tänker inte på något annat än FCK när jag står här. Jag vill vara med i startelvan så mycket som möjligt och som sagt, jag vill hjälpa laget och vinna matcher och sånt, sade han i söndags till danska TV3+.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.