Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sebastian Nanasi. Foto: Bildbyrån

Malmö nära fiasko – knapp seger mot Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Division 2-laget Luleå pressade Malmö länge i Svenska cupen. Det var mållöst i 82 minuter innan skåningarna till slut fick bollen i mål.

– Allt suger just nu, säger Luleås målvakt Rasmus Aspholm till C More.

Allsvenska Malmö mötte Luleå på bortaplan i Svenska Cupen. Ett enkelt möte på papperet, men Malmö hade svårt att få hål på norrbottningarna som till vardags spelar i division 2.

Ett kompakt försvar från Luleås sida gjorde det svårt för Malmö som hade flera chanser men missade samtliga. Det var mållöst hela första perioden och långt in i andra.

”Finns inget värre”

Därmed såg skånelaget ut att gå mot ett fiasko, men det skulle ordna upp sig till slut. Efter 82 minuters spel lyckades Malmö till slut spräcka nollan efter mål av Sebastian Nanasi. Målskytten var nöjd efter slutsignal.

– Jätteskön känsla så klart, vi tar tre poäng. Det är det absolut viktigaste. Vi mötte ett Luleå som spelar väldigt, väldigt lågt och gör det bra i åttio minuter innan vi får hål på dem, säger Nanasi till C More.

Luleå som knappt rört bollen på hela matchen och bara kom till avslut en gång var aldrig riktigt nära att kvittera. Matchen slutade 1-0.

– Allt suger just nu faktiskt. Det finns inget värre än att förlora en jävla fotbollsmatch. Jag är jättestolt över allihop i laget. Jag kan inte säga något mera, jag är så jävla arg, säger Rasmus Aspholm till C More.

Rieks skadad igen

Malmös Sören Rieks gjorde comeback efter sin ryggskada men blev inte långvarig. Redan efter en halvtimmes spel tvingades han halta av planen efter en tackling från William Olausson som resulterade i ett gult kort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.