Om Svenska cupen ställs in får AIK Europaplatsen. Foto: Bildbyrån

Svenska cupen skjuts upp på obestämd tid

Uppdaterad
Publicerad

Svenska cupen på herrsidan skjuts upp på obestämd tid. Det beslutade SvFF:s förbundsstyrelse vid ett möte under tisdagen.

Enligt fotbollförbundet kommer cupens speldatum vara beroende av spelschemat för allsvenskan, när den väl återstartas.

I fredags kom nyheten att Folkhälsomyndigheten skjuter upp beskedet om vad som ska hända med svensk fotboll till första veckan i juni. Redan då stod det alltså klart att svenska cupen på herrsidan inte kunde starta 1 juni som planerat.

Nu meddelar fotbollförbundet att svenska cupen skjuts upp tillsvidare.

”Eftersom svensk fotboll ännu inte fått något klartecken att återstarta elitfotbollen har förbundsstyrelsen nu alltså skjutit upp cupspelet tills vidare utan några angivna speldatum, vilka kommer att vara beroende av spelschemat för allsvenskan, när den väl återstartas”, skriver SvFF på sin hemsida.

Om cupen ställs in: AIK får Europaplats

På damsidan är det redan klart att svenska cupen ställs in den här säsongen.

Skulle cupen ställas in även på herrsidan, kommer sista europaplatsen tilldelas AIK som slutade på fjärdeplats i allsvenskan förra säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.