Landslagets förberedelser inför OS: ”Jag har fått alla att gå upp tidigare”

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska landslaget har samlats i Göteborg och förbereder sig inför Tokyo-OS.

Och man laddar på ett annorlunda sätt.

– Jag har fått alla att gå upp lite tidigare, säger Kosovare Asllani till SVT Sport.

När det svenska landslaget ansluter till Japan väntar en hel del utmaningar. Förutom att de ställs mot starkt motstånd i form av USA, Australien och Nya Zeeland i gruppspelet, ställs de inför en tidsomställning. Det är en sju timmars tidsskillnad mellan Sverige och Tokyo.

– Kvällen innan spänner hon (Kosovare Asllani) ögonen i en och säger ”vi ses 05.30”. När Kosse säger så till en så känner i alla fall jag att jag inte vill svika henne, säger kuggen Magdalena Eriksson till SVT Sport.

Real Madrid-spelaren vill att landslaget ska vara så redo som möjligt.

– Jag har fått alla att gå upp lite tidigare än normalt. 05.30 var det i morse och i morgon blir det 05.00. Man vill att folk ska vara förberedda, säger Kosovare Asllani.

Det är en marddröm att åka på semester med dig eller?

– Ja, jag är lite hetsig, haha!

Värmen också en utmaning

Landslaget har tränat i hög värme under dagarna för att anpassa kroppen inför vad som komma skall i ett hett Tokyo under OS.

– Det är liksom så fuktigt och tjockt. Så även om man inte springer så snabbt så känner man hur pulsen stiger, säger Hanna Glas.

– Det går inte riktigt att förbereda sig även om vi har fått känna på det och träna i värmerum. När man väl är på plats ska man försöka anpassa sig och få i sig så mycket vätska som möjligt, säger Asllani.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.