Flera svenska fans är oroliga efter SAS-strejken Foto: Bildbyrån

Svenska EM-fans oroade över SAS-strejk: ”Tråkigt”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige mot Nederländerna i EM-premiären i Sheffield på lördag.

Förhoppningsvis kommer alla svenska supportrar dit.

– Det är många som är oroliga och inte riktigt vet, säger Camp Swedens ordförande Susanne Wänberg Petersson med anledning av SAS-strejken.

Enligt flygbolaget SAS påverkas 30 000 resenärer dagligen i och med den pågående pilotstrejken. Med bara dagar kvar till Sveriges EM-premiär mot Nederländerna i England är det nu flera blågula supportrar som inte riktigt vet vad som väntar.

Omkring 2 500 biljetter är köpta av svenskar på olika sätt till premiären som spelas på Bramall Lane i Sheffield på lördag.

– Det vi har sett är att de flygen som går till Manchester på torsdag flygs av en annan organisation och den informationen vi har fått är att det inte påverkar. Men det är klart, det är många som är oroliga och inte riktigt vet, men vi håller tummarna att det inte är så många drabbade, säger Susanne Wänberg Petersson, ordförande i supporterorganisationen Camp Sweden, till TT.

– Oron är att det kommer sena besked eftersom de kommer fler och fler flighter som blir inställda ju längre det drar ut. Det är lite tråkigt att det grusas av en sådan känsla innan.

Wänberg Petersson berättar att torsdag och fredag är de stora resdagarna.

–  Jag vet att SAS har flygningar från Stockholm till Manchester varje dag, det är den flygningen som de flesta fansen åker med.

KLIPP: Lindahl om favoritskapet ”Statistik talar sitt tydliga språk”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jonna Andersson, Hedvig Lindahl och Lina Hurtig. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.