• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: Bildbyrån/TT

Svenska fansen stoppas i åttondelen i Glasgow

Uppdaterad
Publicerad

De flesta svenska fans kommer att stoppas när Sverige spelar åttondelsfinal i EM-slutspelet mot Ukraina i Glasgow på tisdag. Detta på grund av karantänsregler under pandemin.

Som det ser ut i nuläget kommer endast svenska fans bosatta i Storbritannien att kunna se matchen på Hampden Park, det skotska landslagets nationalarena.

– Vi har möte med UD på måndag för att reda ut allt i de olika alternativen Men nej, Glasgow verkar svårt i nuläget, säger Svenska fotbollförbundets säkerhetschef Martin Fredman till Aftonbladet.

Fotbolls-EM

Sverige befinner sig på listan av länder som definieras som ”bärnsten”, vilket innebär att man måste ta ett covid-19-test före resan, betala 2000 kronor för att ta tester dag 2 och dag 8 och vid ankomst till Skottland gå i självisolering i tio dagar.

Det är alltså en procedur på nästan tre veckor som nya resenärer till Skottland måste genomgå innan man kan leva något så när normalt.

Ekdal: ”Dålig planering”

Beskedet tas emot med besvikelse i det svenska lägret.

– Det är dålig planering kan jag tycka att man lägger det i ett land där inga andra får komma in, säger mittfältaren Albin Ekdal.

Högerbacken Mikael Lustig, som spelade i Glasgowklubben Celtic mellan 2012 och 2019, har dock en plan.

– Jag har många vänner i Glasgow som får lösa det. Det blir nog gult i Glasgow, säger Lustig.

KLIPP: Sverige slog Polen efter sent mål – vinner gruppen (23 juni 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet