Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Svenska fotbollförbundets Andrea Möllerberg om möjligheten att få in Caroline Seger i en roll: ”Vad vill Caroline göra hos oss?” Foto: Bildbyrån.

Svenska fotbollförbundet öppnar upp för Caroline Seger

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Segers landslagskarriär är över.

Nu vill SvFF se henne i en roll inom förbundet.

– Vi kommer hitta en roll men vi får kika vad hon känner och vad hon vill, säger nye fotbollschefen Kim Källström till SVT Sport.

Caroline Segers tid i det svenska landslaget är över. Nu hoppas Svenska fotbollförbundet att hon vill kliva in i en roll på förbundet.

– Att Caroline Seger har betytt mycket för svensk fotboll, det tror jag vi alla är överens om. Det är klart att vi kommer ha en diskussion om vad vi kan göra och hur hon ser på framtiden. Jag kommer definitivt att höra av mig, säger SvFF:s nye fotbollschef Kim Källström.

Vad kan det vara för roll?

– Vi kommer hitta en roll, men vi får kika vad hon känner och vad hon vill, säger han.

Öppnar upp för fler tidigare spelare

Generalsekreteraren Andrea Möllerberg menar att det är väldigt viktigt att titta på spelare som varit verksamma i landslagsfotboll under en lång tid.

– Med deras kompetens och kunskap har de mycket att tillföra, om de vill vara med. Jag hoppas verkligen att det är något vi kommer jobba med framöver.

Vilken roll hade passat henne bäst?

– Det är nog mer vad vill Caroline vill göra hos oss så ska jag se om jag kan ”mappa” det. Men jag ser hennes ledaregenskaper som hon haft i landslaget och stått upp för allt, de egenskaperna är väldigt spännande in i vår organisation.

Seger: ”Får se vilka dörrar som öppnas”

Efter gårdagens match mot Spanien berättade Seger för SVT Sport att hon inte riktigt vet vad hon vill göra just nu.

– Jag ska fortsätta spela fotboll i Rosengård, men sedan får vi se vilka dörrar som öppnas. Det måste vara något jobb jag kan ge tillbaka på, sa hon då.

SVT Sport söker Caroline Seger för en ny kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.