Foto: Bildbyrå

Nannskog: ”Svenska lag saknar effektivitet”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö lyckades inte göra något mål mot Vidi, något som krävdes för avancemang till Champions League-playoff.

– Vi får ofta se det när svenska lag är ute i Europa, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Nannskog tycker att Malmö spelade runt lite för mycket på den svårspelade gräsmattan på Panchostadion i Ungern.

– När det är svårt underlag måste man spela längre bollar, jag tycker att Malmö gjorde det mer i andra halvlek, Malmö fick då lite rörelse. Men Malmö hade behövt göra det ännu mer, säger Nannskog.

Malmö och Vidi hade inga vassa chanser i första halvlek, men i andra 45:an blev möjligheterna fler och bättre.

”Sedan så smäller det”

– Vi får ofta se det när svenska lag är ute i Europa att de inte har effektiviteten. Oftast behövs det fem, sex chanser för att man ska göra ett mål. Medan de bättre lagen ute i Europa behöver en, två möjligheter sedan så smäller det.

– Och det var jättetydligt i dag. (Markus) Rosenberg hade stora chanser, (Anders) Christiansen också. Man hade verkligen chanserna för att få till 1–0:an som hade räckt för avancemang.

Nannskog poängterar dock att viktiga spelare saknades.

– (Behrang) Safari, (Rasmus) Bengtsson och (Arnor) Traustason var borta, och tränare Uwe Rösler hade inte så mycket att experimentera med, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.