Fifa bötfäller tyska ledarna – men ingen avstängning

Uppdaterad
Publicerad

Fifa väljer att inte stänga av de tyska landslagsledarna som hånade vid svenska bänken i lördags – men straffar duon med böter.

Sveriges säkerhetsansvarige får en varning efter knuffen han delade ut.

Efter Toni Kroos ledningsmål i slutsekunderna av matchen mellan Sverige och Tyskland sprang de tyska ledarna Ulrich Voigt och Georg Behlau fram till Sveriges avbytarbänk och firade med gester som upplevdes som hån.

– Vad är det för jävla respekt att håna en motståndare på det viset? Bedrövligt att bete sig på det osportsliga viset, sade Janne Andersson efter förlusten mot Tyskland.

Fotbollslandslaget herrar

45 000 kronor i böter

I dag meddelar Fifa att ledarna måste betala 45 000 kronor i böter – men klarar sig från avstängning. Fifa anser att det tyska förbundets egna avstängning av duon i matchen mot Sydkorea är tillräcklig.

Jan Gustavsson, svenska landslagets säkerhetsansvarige, klarar sig med en varning efter en rejäl knuff på en av de tyska ledarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbollslandslaget herrar

Mer i ämnet