Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Magdalena Eriksson imponerad av EM-premiären. Foto: Bildbyrån

Svenska landslagsstjärnorna om EM–premiären: ”Det var gåshud”

Uppdaterad
Publicerad

England vann med 1-0 mot Österrike i EM-premiären med en stabil seger. Nu hyllas matchen och stämningen av de svenska fotbollsstjärnorna.

– Det var mycket gåshud och pirr i magen att känna att det börjar nu, säger Magdalena Eriksson.

De svenska fotbollsspelarna glädjes för den storslagna EM-premiären mellan England–Österrike under onsdagen som slutade i 1-0-vinst till värdnationen.

– Det känns jättebra, när man såg premiärmatchen igår fick man en skön känsla i kroppen. Nu vill man att det ska vara lördag och match för vår del, säger Bayern Münchens högerback Hanna Glas.

”Glad och stolt för damfotbollen i större perspektiv”

– Det var mycket gåshud och pirr i magen att känna att det börjar nu, men jag är också glad och stolt för damfotbollen i ett större perspektiv. Det var också en fantastiskt underhållande match att se på, säger Magdalena Eriksson.

Den svenska vänsterbacken, som till vardags spelar i Chelsea, vill även lyfta fram Österrike.

– Jag hade verkligen förväntat mig att det skulle se ut så här, man har gått så länge och väntat på det. Det är klart att man kommer vara lite nervös på lördag. När lagen väl började spela kunde man se vilken kvalitet de har, men man måste också hylla Österrike. De tog sig an uppgiften på ett häftigt och modigt sätt.

Hyllningskören fortsatte

– England var det starkare laget, samtidigt gjorde Österrike det tufft för dem. Det var fantastiskt att se hur många som var på matchen och kollade. Det var underbart, säger Brightons Emma Kullberg.

– När man såg premiären igår, väldigt inspirerande. Det ska bli jätteroligt att gå in i turneringen, säger BK Häcken-mittfältaren Elin Rubensson.

Sverige börjar sin EM-resa mot Nederländerna på lördag kl. 21.00.

KLIPP: Blackstenius hoppfulla besked

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.