Sofia Jakobsson i CD Tacon dribblar förbi två Sevilla-spelare. Foto: Bildbyrån

Svenska stjärnorna avgjorde – Jakobsson inblandad i allt

I den spanska toppligan har Real Madrids kommande damlag, CD Tacon, varit en bit ifrån toppstriden. Men i dag tog laget sin första bortaseger. Det efter att svenskstjärnorna avgjort matchen och Sofia Jakobsson storspelat i andra halvlek.

Att CD Tacon är ett lag som är under konstruktion till att bli Real Madrid och ett kommande storlag har märkts under säsongen.

Trots nyförvärv som Thiasa Moreno, Kosovare Asllani och Sofia Jakobsson har laget haft stora problem och det framförallt på bortaplan.

Inför dagens möte borta mot Sporting Huelva hade man inte tagit en enda trepoängare som gästande och skulle man dessutom förlora idag riskerade man att glida längre ner i tabellen och hamna i bottenstriden.

Det behöver man inte oroa sig för längre.

Den första bortasegern kom i dag och det framförallt efter att Sofia Jakobsson haft en smått magisk andra halvlek.

Först började landslagsspelaren halvleken med att servera brasilanskan Thiasa Moreno till 1-0.

Hemmalaget Huelva kvitterade kvarten senare men då det återstod 20 minuter av matchen klev svenskorna fram och gjorde det matchavgörandet målet.

Kosovare Asllani fick bollen ute vid kanten, kom loss och hittade in till straffområdet där Sofia Jakobsson inte gjorde något misstag och stötte in 2-1.

Som inte det var nog fortsatte Sofia Jakobsson sin dominans i slutminuterna genom att även fixa straffen som bäddade för Kosovare Asllanis 3-1 mål.

Svenskorna stod därmed för en assist och ett mål vardera i den viktiga segern som betydde att CD Tacon även tog sig förbi Sevilla och blev ny nia i den spanska högstaligan.