Foto: Bildbyrån

Svenskan gjorde hattrick i storsegern: ”Det är skitkul”

Uppdaterad
Publicerad

Karin Lundin lämnade Kif Örebro för italienska Fiorentina i somras.

I dag bjöd svenskan på tre mål i lagets storseger borta mot Lazio i italienska Serie A Femminile.

– Det stärker självförtroendet och som forward är det alltid skönt att få göra mål, säger Karin Lundin till SVT Sport.

Under sommarens övergångsfönster lämnade Karin Lundin, som gjorde bra ifrån sig i damallsvenskan, Kif Örebro för Italien och Fiorentina. ”De lila” har fått en tuff start på säsongen med tre raka förluster – men i dag kom första vinsten.

Fiorentina vann med 6-1 och Lundin gjorde tre (!) av målen.

– Vi kontrollerade hela matchen, bra possesison och skönt att få ett tidigt mål. Vi har haft lite tufft i början med tre förluster. Det var en bra match för oss, säger hon till SVT Sport.

”Stärker självförtroendet”

Hon är nöjd med sin egen insats.

– Det är ju skitkul, såklart. Det stärker självförtroendet och som forward är det alltid skönt att få göra mål. Sen tycker jag att det var viktigast för laget att få igång spelet och självförtroendet.

Lundin menar att det tagit ett tag för laget att hitta rätt.

– Vi har många nya spelare i laget och ny tränare, så det har varit en del att träna in. Denna vecka och denna match har många bitar fallit på plats. Det känns bra och vi får fortsätta bygga vidare på det här.

”I början var det tufft”

För anfallarens del har den största utmaningen i ligabytet varit att komma in i en ny kultur, annorlunda fotboll och att lära sig ett nytt språk.

– I början var det tufft, men jag tycker ändå laget och lagkompisarna har gjort allt för att välkomna en.

För Fiorentinas del väntar nu Sampdoria i nästa omgång.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.