Andreas Linde och Molde skrällde mot Hoffenheim. Foto: Bildbyrån.

Svensken hjälte i galna dubbelmötet

Hoffenheim hade 51 avslut på två matcher – 21 av dem träffade mål.

Men Molde stod emot och har varit effektivt över dubbelmötet med fem mål på sex skott.

Svenske målvakten Andreas Linde var en av hjältarna när norska klubben gick vidare i Europa League efter totalt 5-3.

Norska högstaligan Eliteserien drar igång i början av april. Trots det har Molde stått för en rejäl knall i Europa.

Den norska klubben slog ut tyska Hoffenhem i Europa Leagues sextondelsfinal efter totalt 5-3 efter två galna matcher.

Europa League

Statistiken i dubbelmötet är anmärkningsvärd.

Totalt 51 avslut

Hoffenheim har haft totalt 51 avslut, enligt Uefas officiella hemsida. 21 av skotten träffade mål och tre blev mål.

Molde har varit betydligt mer effektivt. Totalt elva avslut, sex skott på mål – och fem mål.

För svenske målvakten Andreas Linde var det ett svettigt dubbelmöte. I returen i kväll spikade 27-åringen igen med nio räddningar.

– Jag tycker hela laget gör en enorm insats. Vi krigar oss igenom hela matchen, så jag är glad att jag hade en bra dag, säger Linde till NRK.

Linde och hans lagkamrater i Molde är klart för åttondelsfinal i Europa League.

Kom tillbaka starkt

När Hoffenheim tryckte in 3-1 på i första mötet hade den tyska klubben ett rejält grepp om dubbelmötet.

Men Molde kom tillbaka lyckades få in både 2-3 och 3-3 innan domaren blåste av matchen.

Hoffenheim tryckte på rejält i kväll för att ta kommando i matchen. Men i den 19:e minuten fick tyskarna i stället se Eirik Ulland Andersen göra 1-0, assisterad av förre Malmö FF-spelaren Magnus Wolff Eikrem.

Sedan öste Hoffenheim på för att få in en kvittering. Men på stopptid, minut 94:a, gjorde Ulland Andersen 2-0.

SE MER: Dramatiskt när Milan avancerade i Europa League (25 februari 2021)