Sebastian Andersson. Foto: Bildbyrån

Svenskmöte direkt i Bundesliga

Uppdaterad
Publicerad

I kväll inleds tyska Bundesliga med att regerande mästaren Bayern München tar emot Hertha Berlin.

På söndag stöter sedan de svenska landslagsmännen Sebastian Andersson och Emil Forsberg på varandra när nykomlingen Union Berlin tar emot RB Leipzig.

Fyra svenska landslagsspelare spelar i tyska Bundesliga i år. Förutom redan etablerade Emil Forsberg i Leipzig finns Robin Quaison i Mainz, Sebastian Anderson i nya Union Berlin och (skadade) Ludwig Augustinsson i Werder Bremen.

Lägg därtill före detta landslagsmannen Oscar Wendt i Mönchengladbach så finns det visst intresse för förbundskapten Janne Andersson att kolla Bundesliga i år.

Svenskmöte direkt

Att FC Köln är tillbaka i finrummet är möjligen väntat, men att det förra öststyska storlaget Union (Dynamo) Berlin nu kämpat sig upp i högsta ligan är anmärkningsvärt. I laget spelar sedan förra året landslagsanfallaren Sebastian Andersson och på söndag blir det ett intressant ”östtyskt” möte då Emil Forsbergs RB Leipzig kommer till de gamla östra delarna av Berlin för att möta Union.

Att Bayern München är laget som alla vill slå är sedan gammalt. Laget har inte förstärkt nämnvärt, men har en trupp som duger långt. Förra året utmanade sevärda Dortmund länge och är väl huvudmotståndare även denna säsong.

Landslagsbacken Mats Hummels har återvänt efter några år med Bayern. Eintracht Frankfurt gjorde ett bra år, men har tappat sina bästa spelare. RB Leipzig har i stort sett samma lag, men kan knappast hålla hela vägen mot de två stora.

Bundesliga första omgången

Bayern München–Hertha Berlin

Freiburg– Mainz

Dortmund–Augsburg

Wolfsburg–Köln

Leverkusen–Paderborn

Werder Bremen–Düsseldorf

Mönchengladbach–Schalke 04

Eintracht Frankfurt–Hoffenheim

Union Berlin–RB Leipzig

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.