Müller, Boateng och Hummels petas. Foto: Bildbyrån

Tyska världsmästartrion petad av Löw

Uppdaterad
Publicerad

Tysklands förbundskapten Joachim Löw föryngrar.

Nu faller bilan över kulturbärarna Thomas Müller, Jérome Boateng och Mats Hummels.

”Jag blir ledsen, det har alltid varit så stort för mig att representera mitt land”, skriver Boateng på Facebook.

Anfallaren Thomas Müller (100 landskamper för Tyskland) och mittbackarna Mats Hummels (70 landskamper) och Jérome Boateng (76 landskamper) hamnar utanför truppen när förbundskapten Joachim Löw förnyar.

”Jag respekterar och förstår beslutet. En gång i tiden var det jag som var ung och behövde få chansen i stället för äldre spelare, men självklart önskar jag att jag hade kunnat ta farväl på ett annat sätt”, skriver Boateng på Facebook.

Trion, som alla spelar i klubblaget Bayern München till vardags, startade VM-finalen mot Argentina när Tyskland vann guld 2014.

– Vi vill fortsätta den omvandling vi inledde i slutet av fjolåret. Jérome Boateng, Mats Hummels och Thomas Müller kommer inte längre att vara med i landslaget. Det var viktigt för mig att personligen förklara för spelarna och tränarna i Bayern hur jag tänkte, säger förbundskapten Joachim Löw enligt tidningen Kicker.

Tyskland spelar mot Serbien, vänskapsmatch, och Nederländerna, EM-kval, senare i mars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.