Fördel Barcelona efter klassmål av norska stjärnan Graham Hansen

Norska stjärnan Caroline Graham Hansen blev matchhäjlte i ”svenskmötet” mellan hennes Barcelona och Chelsea.

Hansen stod för ett riktigt klassmål i den första halvleken, vilket blev matchens enda i Champions League-semifinalen.

Barcelona har nu skaffat sig ett riktigt bra läge för att ta sig till final i Champions League. Det kan de tacka ett starkt försvarsspel och individuell brijans från Graham Hansen för.

Redan i minut fyra utmanade Hansen ett samlat Chelsea-försvar från högerkanten, snirklade förbi Melanie Leupolz och tryckte stenhårt i från med sin vänster – 1-0 – ett klassmål.

– Det var ett sånt ögonblick som händer ibland. Man får bollen, allting ligger perfekt, du går för det och du vet att det kommer bli mål, säger Caroline Graham Hansen.

Barcelona hade sedan inga större problem med att försvara sin ledning och var själva närmare att göra 2-0, än Chelsea var en kvittering. Till exempel hade Marta Torrejon en nick i stolpen.

– Ett olyckligt, tidigt mål att släppa in, det ville vi absolut inte. Det kändes frustrerande. Jag är besviken vid målet och måste titta och se om jag kunde gjort någonting bättre. 1-0 till Camp Nou, matchen lever fortfarande, säger Magdalena Eriksson till SVT Sport.

Bronze tvingades utgå

Fridolina Rolfö och Magdalena Eriksson startade för Barcelona respektive Chelsea, där den sistnämnde hindrade den förstnämnde från att göra ett snyggt mål i första halvlek. Rolfö hade sedan flera bra chansen i matchen men stoppades av Chelsea-målvakten Ann-Katrin Berger.

Segern var förstås skön för Barcelona men den engelska stjärnan Luzy Bronze tvingades utgå i den andra halvleken efter att ha tagit sig mot knät – oroväckande för Barcelona men de första rapporterna från Barcelona, enligt den spanska tidningen Mundo deportivo, tydde inte på något allvarligt.

Johanna Rytting Kaneryd kom in för Chelsea med fem minuter kvar av ordinarie speltid. Värt att nämna var också att var att den danska stjärnan Pernille Harder byttes in i slutet av andra halvlek för Chelsea. Hennes första framträdande sedan hon skadade baksida lår i november.

27 697 personer såg matchen på Stamford Bridge.

SVT sänder söndagens Champions League-semifinal mellan Wolfsburg och Arsenal, med start 15.20.