John Guidetti och Alexander Isak möttes i La Liga Foto: Bildbyrån och TT Nyhetsbyrån

Alexander Isak segrare i svenskmötet

Uppdaterad
Publicerad

I halvtid hade Real Sociedad en betryggande 3-0-ledning mot Deportivo Alaves i La Liga och bestämde sig för att byta in Alexander Isak. Med kvarten kvar fick även John Guidetti speltid på gräset i San Sebastian – hans första för säsongen.

För fyra dagar sedan gjorde Alexander Isak sitt debutmål i La Liga. I kväll fick svenska talangen 45 minuters speltid då han ersatte sin ”anfallsrival” Willian José i halvtid.

Och det dröjde inte länge innan 20-åringen från Solna fick skottläge. Isak sprang sig fri på vänsterkanten och gick på skott snett mot mål, men inte farligare än att Alaves-målvakten Alex Remiro enkelt kunde fixera bollen vid bröstet.

Säsongsdebut för Guidetti

Med kvarten kvar fick en annan svensk chansen. John Guidetti debuterade för säsongen i Alaves-tröjan, men stod för en osynlig insats på planen.

Samtidigt fortsatte Isak piggt hålla sig framme i straffområdet, men inget mål i kväll för svenska framtidsnamnet som har chans att bli fotbollens ”Golden Boy” 2019.

Kvällens starkast lysande stjärna var dock en 22-årig mittfältare. Mikel Oyarzabal stod för två fullträffar i första halvlek, den ena på straff, och fick mycket kärlek av hemmapubliken när han byttes ut i andra.

Segern innebär just nu en andraplats för Real Sociedad i tabellen, en poäng efter Real Madrid.

La Liga

Real Sociedad logo

Real Sociedad

3 - 0

Deportivo Alavés logo

Deportivo Alavés

Anoeta, San Sebastián
Publik: 28720
Domare: David Medié Jiménez

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.