Sofia Jakobsson och Kosovare Asllani. Foto: Bildbyrån

Asllani och Jakobsson målskyttar – bakom viktig vändning

Sofia Jakobsson och Kosovare Asllani gjorde varsitt mål när Tacon vände och vann med 2–1 mot Espanyol.

Det var bortalaget Espanyol som tog ledningen med 1–0 strax före paus.

I minut 42 gjorde Elba Verges ledningmålet. Men bara fem minuter in i den andra halvleken kvitterade landslagsanfallaren Sofia Jakobsson till 1–1.

Och med 20 minuter från slutet fullbordade lagets andra svenska – Kosovare Asllani – vändningen till 2–1.

Matchhjältar

Målet blev matchen sista och Asllani och Jakobsson blev matchhjältar i segern över nästjumbon.

Tacon ligger elva i Primera Division och laget har nu fyra raka matcher med poäng i.

ARKIV: Här leds Asllani och Jakobsson förbi media

ARKIV: Asllani segerkonstruktör för överlägset Sverige