Foto: Bildbyrån.

Så var Sverige-Brasilien – minut för minut

Uppdaterad
Publicerad

Kennet Andersson sköt Sverige till åttondelsfinal och ”Blågults” bästa VM-turnering på 20 år är ett faktum.

Det blev 1-1 i den sista gruppspelsmatchen mot Brasilien och SVT Sports Petter Öhrling liverapporterade minut för minut.

Se hela matchen i repris i spelaren ovan.

Följ Sverige-Brasilien i VM 1994

Pinnat inlägg

Sverige-Brasilien 1-1 (1-0)
Mål: 1-0
(23) Kennet Andersson, 1-1 (46) Romario.

Sveriges startelva (4-4-2): Ravelli – Nilsson, Andersson, Kåmark, Ljung – Larsson (ut 65), Thern, Schwarz (ut 75), Ingesson – Andersson, Brolin.
Avbytare: Jesper Blomqvist (in 65), Håkan Mild (in 75).

Brasiliens startelva (4-4-2): Taffarel – Jorginho, Aldair, Marcio Santos, Leonardo – Rai (ut 83), Dunga, Mauro Silva (ut 46), Zinho – Bebeto, Romario.
Avbytare: Mazinho (in 46), Paulo Sergio (in 83).

Jonas • Tack för ännu en bra insats, Petter! I dag dessutom med ytterligare ett lager humor ... =)

Nu avrundar vi härifrån Detroit och Pontiac Silverdome.

Sveriges bästa VM-turnering på 20 år är redan ett faktum. Kennet Andersson sköt Sverige till åttondelsfinal i Dallas. 1-1 mot guldfavoriterna Brasilien är en insats som väcker respekt och beundran för det obesegrade svenska landslaget.

I Dallas kommer det att bli VARMT och det väntas stekheta temperaturer mellan 38 och 45 grader i familjen Ewings stad. Belgien, Holland och Saudiarabien är de tre alternativen för Sverige inför åttondelen, men om alla resultat går som dom borde blir det nog Holland.

Tack alla som har hängt med i chatten i dag. På återseende.

"Jocke har varit strålande och ska ha tillbaka sin plats", fortsätter Kåmark.

Pontus Kåmark om duellerna med brasilianske målkungen Romario: "Det är en irrationell spelare, som också kan förstöra för sitt lag. Jag har mött honom i Champions League när han spelade för PSV Eindhoven, men då var jag vänsterback. I dag gjorde jag bara mitt jobb som ersättare för 'Jocke', i nästa match sitter jag på bänken igen".

Ravelli Junior • Tåfjutt: det är lite mer oasis och deras låt whatever över romario tror jag ;)

I övrigt kan jag meddela att Ryssland slog Kamerun med 6-1 till slut. Sista målet gjordes, hör och häpna, inte av Oleg Salenko.

Tåfjutt • Romarios och hans divalater, alltså. Han borde fundera lite på vad Morrissey sjunger på senaste plattan Vauxhall and I som kom ut i våras.

Oh, there just might come a time
When you need some friends

Men gör han fler tåfjuttemål så behöver han ju inga vänner

Kennet Andersson skrev ett proffskontrakt med franska Caen precis före VM. Kanske hade han kunnat vänta i några dagar till. Lita på att målet mot Brasilien ger kraftigt eko i fotbollsvärlden. Ett bättre förhandlingsläge går inte att få.

Kennet om målgesten med pistolerna: "Den där gesten har jag lärt mig av min kompis Uffe Johansson i Göteborg. Han har tagit efter segergesterna i den australiska fotbollen".

Poängräddaren Kennet Andersson berättar om målet: "Brolin lyfte bollen och jag märkte att målvakten stod långt ute. Det var inte mitt vackraste mål, men det mest betydelsefulla".

HÄR ÄR ALLA KOMMANDE SÄNDNINGAR

Söndag 26 april: Sverige-Saudiarabien (åttondelsfinal) 15.45-17.55

Lördag 2 maj: Sverige-Rumänien (kvartsfinal) 14.45-17.50 SVT1

Söndag 3 maj: Sverige-Brasilien (semifinal) 13.35-15.45 SVT1

Söndag 3 maj: Sverige-Bulgarien (bronsmatch) 15.45-17.55 SVT1

Fotnot: På grund av rättighetsskäl kommer matcherna att finnas i SVT Play från kl 02.00 samma morgon som de sänds i SVT1 och 48 timmar framåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.