Emil Krafth och John Guidetti är två av spelarna som kliver in från start i matchen mot Norge. Foto: Bildbyrån

Sverige byter hela startelvan

Uppdaterad
Publicerad

Svenske förbundskaptenen Janne Andersson byter ut samtliga spelare från startelvan i VM-kvalet mot Frankrike när Sverige möter Norge i tisdagens landskamp på Ullevål i Oslo. Noterbart är att John Guidetti får chansen från start i anfallet.

Endast två spelare i startelvan mot Norge spelade under matchen mot Frankrike. Sebastian Larsson, som var med i upprinnelsen till Sveriges 2-1-mål och Viktor Claesson som löste av den förste svenske målskytten Jimmy Durmaz.

– Den elva vi ställer på benen tycker jag är en jäkla bra elva, och ändå har vi en annan som spelade i fredags. Konkurrenssituationen är en sådan nyckelfaktor, säger förbundskapten Janne Andersson till SVT Sport.

”Armenteros spännande”

Av startspelarna mot Frankrike har kvartetten Robin Olsen, Mikael Lustig, Andreas Granqvist och Marcus Berg fått helt ledigt. Och som ersättare har Niklas Hult, Marcus Rohdén och debutanten Samuel Armenteros kallats in. Den sistnämnde gör en intressant debut i landslagssammanhang efter en fin säsong i nederländska Heracles.

– Armenteros är definitivt spännande. Han såg intressant ut när jag tittade på träningen innan. Han blir väldigt spännande att se. Det är en satt och muskulös kille, som har ett bra vänsterskott. Det ser ut som att Guidetti och Nyman startar, men en halvlek på Armenteros hade varit riktigt fint, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog till SVT Sport.

Daniel Nannskog tycker vidare att Sverige är klassen bättre än motståndet i den nordiska fajten.  Ett Norge som inte vunnit på 244 dagar.

– Jag tycker inte att Norge är på samma nivå som Sverige. Vi har trots allt lite superstjärnor, som Forsberg och Lindelöf. Norge har inte de spelarna som levererat på samma sätt i de större ligorna, säger Nannskog till SVT Sport.

Så startar Sverige

Sverige (4–4–2): Kristoffer Nordfeldt – Emil Krafth, Filip Helander, Pontus Jansson, Niklas Hult – Viktor Claesson, Oscar Hiljemark, Sebastian Larsson, Sam Larsson – John Guidetti, Christoffer Nyman.

Avbytare: Andreas Linde (mv), Victor Nilsson Lindelöf, Ludwig Augustinsson, Jimmy Durmaz, Albin Ekdal, Jakob Johansson, Emil Forsberg, Ola Toivonen, Marcus Rohdén, Samuel Armenteros.

Källa: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.