Det blev en tung svensk kväll i Portugal. Foto: Bildbyrån

Sverige chanslöst mot Portugal

Uppdaterad
Publicerad

Portugal utan en sjuk Cristiano Ronaldo är enklare på pappret. Men i praktiken var det fortfarande klasskillnad, och Portugal vann med klara 3-0 – vilket är Sveriges största förlust mot Portugal genom tiderna.

Sverige fick en lättare uppgift när Cristiano Ronaldo tvingades avstå matchen på grund av ett positivt coronatest. Men det räckte inte för att Sverige skulle vara nära att ta första poängen i Nations League.

Portugal tog rättvist ledningen efter 20 minuter. Portugal vann bollen en bit utanför det svenska straffområdet, och efter det gick det fort.

Några svenska chanser

Diogo Jota och Bernardo Silva fick väldigt stora ytor i det svenska straffområdet där Silva efter en sidledspassning snyggt avslutade vid vänstra stolpen.

Sverige steppade efter det upp en aning, och skapade ett par chanser. Men det blev aldrig riktigt farligt. Istället för en kvittering kom en kalldusch i slutet av halvleken. Joao Cancelo slog en riktigt fin långboll från högerkanten som friställde Diogo Jota som bröstade ned bollen och avslutade snabbt.

Sverige upprullat vid 3–0

Det var inte enda gången Jota skulle bjuda på godis. I 72:a rullade han upp det svenska försvaret totalt och kunde ensam sätta sitt andra mål, vilket även blev matchens sista mål.

– Det är tungt såklart. Man vill inte åka hit och förlora med stora siffror, säger Viktor Claesson till TV4 efter matchen.

– De får matchen dit de vill även om jag tycker att vi i första halvlek i alla fall kommer upp i en bra nivå. Men det räcker inte. Vi måste ha lite flyt och sätta våra chanser, och det har vi inte i dag, säger Claesson vidare.

UEFA Nations League

Portugal logo

Portugal

3 - 0

Sverige logo

Sverige

Estádio José Alvalade, Lissabon
Publik: 5000
Domare: Srdjan Jovanovic
UEFA Nations League
League A – Grupp 3 - 2020/2021
#LagSVOFGM-IMMP
1
Frankrike logotypFRAFrankrike
651012-5+716
2
Portugal logotypPORPortugal
641112-4+813
3
Kroatien logotypCROKroatien
61059-16-73
4
Sverige logotypSWESverige
61055-13-83

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.