Foto: Bildbyrån

Sverige gästar världsmästarna i årets sista landskamp

Uppdaterad
Publicerad

Sverige förlorade gruppspelsmatchen mot USA i VM med 2-0 i somras.

Nu möts ettan och trean från mästerskapet på nytt i Sveriges sista landskamp för året.

– Möjligheten att få mäta oss mot världsmästarna är givetvis bland det mest inspirerande som finns, säger förbundskapten Peter Gerhardsson till Svenska fotbollförbundets hemsida.

Vänskapsmatchen kommer att spelas i Columbus, Ohio den 8 november (7 november lokal tid) och blir den sista landskampen för året.

– Vi fick möta USA en gång under VM men hade gärna gjort det en gång till, vilket var väldigt nära att vi fick göra i en final. Nu får vi ett nytt möte i november och möjligheten att få mäta oss mot världsmästarna är givetvis bland det mest inspirerande som finns. Det ska bli jätteintressant, säger Gerhardsson och fortsätter:

– Det är viktigt för oss att få spela matcher mot de bättre rankade lagen i världen. Det ger oss bra utmaningar och viktig erfarenhet. Matchen mot USA samt matcherna vi får under Algarve Cup nästa år är därmed bra tillfällen för oss att få mäta oss mot den typen av motstånd.

Dessförinnan ska Sverige spela två EM-kvalmatcher i oktober, mot Ungern borta  och Slovakien hemma. Sverige inledde kvalet med en seger borta mot Lettland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.