Seger ställde sig vid straffpunkten igen efter OS-missen

Sverige besegrade Georgien med 4-0 i nationernas första möte någonsin.

Då fick Caroline Seger pusta ut när hon klev fram till straffpunkten och rullade in 3-0.

– Jätteskönt att se att den går in, säger Caroline Seger till SVT sport.

I OS-finalen missade hon den avgörande straffsparken, men i kväll fick Caroline Seger se bollen gå i mål.

– Helt otroligt skönt. Det har varit som alla vet väldigt jobbigt och att få lov att göra detta på hemmaplan framför fantastiska svenska supportrar, och bara få släppa det, jätteskönt. Jätteskönt att se att den går in, säger Caroline Seger.

VM-kval fotboll

Kort efter straffen satte även Seger 4-0, ett resultat som stod sig. När domaren blåste av kunde Sverige konstatera att de vunnit sin fjärde VM-kvalmatch i rad. De har även hållit nollan i samtliga fyra matcher.

De svenska målchanserna haglade i den första halvleken och det var spel mot ett mål. Men trots det hade Sverige svårt att få bollen över mållinjen.

I 40:e minuten lossnade det för Sverige, Filippa Angeldahl klippte till och Georgiens målvakt var chanslös.

På övertid klackade Magdalena Eriksson sedan in 2-0 till Sverige. En ledning som Sverige tog med sig ut i paus men som hade kunnat vara betydligt större med en skottstatistik på 18-0.

”Lättad att det är över”

Andra halvlek var inte allt för olik den första utan Sverige fortsatte att dominera matchen. De satte ett högt bolltempo vilket resulterade ytterligare farliga lägen.

I den 84:e minuten drogs Magdalena Eriksson ner i straffområdet och domaren blåste straff till Sverige. Då stegade Caroline Seger fram till straffpunkten, sekunder senare stod det 3-0 till Sverige.

Det var en lättad Caroline Seger efter matchen. Att få sätta straffen betydde mycket för henne, framförallt framför de svenska fansen.

– Från att stå där ganska länge, det är mycket minne som kommer upp. Men jag är stolt, jag är glad och jag är så otroligt lättad över att det är över nu, säger Seger.

Sverige hade totalt 40 avslut i matchen.