Foto: Bildbyrån

Drömmål av Berg när Sverige kryssade

Uppdaterad
Publicerad

Individuella prestationer från Marcus Berg och Robin Olsen såg till att ett tillbakapressat Sverige fick med sig en poäng från hemmamötet med Nederländerna. ”Jag fick till ett fantastiskt avslut”, säger målskytten Berg till SVT Sport.

Minuterna före paus slarvade Kevin Strootman nonchalant utanför eget straffområde, Marcus Berg snodde åt sig bollen och chippade, likt en Francesco Totti i fornstora dar, iskallt in ledningsmålet i en elegant båge över Jeroen Zoet. Ribba in, dessutom.

– Avslutet var otroligt fint. Situationen var väldigt konstig. Jag tror att de flesta trodde att det var avblåst, även jag, säger Berg till SVT Sport efter matchen.

Herrlandslaget i fotboll

– Men de fortsatte spela, han stod och såsa lite med bollen, när jag tog den och tittade upp tyckte jag att målvakten stod lite långt ut – jag fick till ett fantastiskt avslut.

”Robin är vår bäste spelare”

Det var ett drömmål som gav en ologisk ledning.

Stundtals hade det nämligen stormat rejält runt det svenska målet. Men Robin Olsen svarade för flera högklassiga räddningar och spikade igen i första halvlek.

– Robin är vår bäste spelare och gör en jättematch, säger förbundskapten Janne Andersson till Kanal 5.

Till slut orkade Sverige dock inte stå emot den nederländska pressen. Olsen räddade på nytt ett lågt, pressat skott, men returen gick rakt ut till fixstjärnan Wesley Sneijder som säkert satte 1–1, halvvägs in i andra halvlek.

Tveksamt bortdömt mål

På övertid nickade inhopparen Bas Dost bollen i mål efter en luftduell med Victor Nilsson Lindelöf men domaren blåste för en mycket billig svensk frispark.

– Det är mål. Jag blev väldigt överraskad när domaren blåste, säger Dost till SVT Sport.

– Jag kände en arm på min rygg. Jag tyckte det var frispark men jag har inte sett situationen än, säger Nilsson Lindelöf.

Sverige fick därmed med sig en poäng, med andan i halsen.

Vad tycker du om Sveriges insats? Kommentera nedan!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Herrlandslaget i fotboll

Mer i ämnet