Sverige missar fotbolls-VM i Qatar.

Efter en mardrömslik andra halvlek förlorade Sverige mot Polen med 2-0.

– Det är klart att man är besviken, säger Zlatan Ibrahimovic på presskonferensen efteråt.

En seger i den absolut sista kvalmatchen var det som krävdes.

Men i stället för blågult segerjubel var det bedrövade svenska spelare på Slaski-stadion i Chorzow när slutsignalen löd vilket konstaterade att drömmen om VM tog slut.

Herrlandslaget i fotboll

Det var en intensiv första halvlek där Sverige hade sina lägen att ta ledningen. Men mål blev det inte och i stället kom kallduschen tidigt i andra halvlek.

Ödesdiger straff

Nyligen inbytte Grzegorz Krychowiak gick omkull i straffområdet efter en duell med Jesper Karlström och straff tilldömdes. Storstjärnan Robert Lewandowski klev fram och från elva meter gjorde han inget misstag när han kyligt lade in 1-0 bakom Robin Olsen i 49:e minuten.

Ett rejält pressat Sverige tryckte på framåt, väl medvetna om att ett mål var nödvändigt för att hålla VM-drömmen vid liv. Och lägen fanns. Emil Forsberg hade en jättechans en kvart in i halvleken men stoppades av Polens målvakt Wojciech Szczesny.

Försvarsmisstag

Men Sverige fick inte till det och i stället skulle den blågula uppförsbacken bli ännu större. I 73:e minuten slog Kristoffer Olsson en passning till en pressad Marcus Danielson som missade mottagningen varpå Piotr Zielinski rann igenom och fri med Robin Olsen placerade han in 2-0.

– Vi är tvungna att riskera ännu mer och så gör de 2-0. Sen får vi jaga ännu mer, säger Zlatan Ibrahimovic till C More.

Janne Andersson tvingades satsa på alla sina offensiva kort. Zlatan Ibrahimovic och Jesper Karlsson byttes in mot Kristoffer Olsson och Marcus Danielson när Sverige gick på en frenetisk jakt på mål. Men det gav inte resultat.

Polen vann med 2-0 och tar därmed VM-platsen.

– Alla är besvikna och deppiga, men det är normalt när du förlorar, säger Zlatan Ibrahimovic.