Sverige möter Ryssland i ödesmatch

Uppdaterad
Publicerad

Inför EM var Ryssland i stort sätt uträknade, sedan vann de överraskande premiärmatchen och visade att de på kort tid utvecklats mycket.

Nu möter Sverige överraskningslaget och tre poäng är nästan ett måste.

Avspark:

21 juli, 18:00 i Doetinchem, matchen sänds i TV4.

Damlandslaget i fotboll

Håll koll på:

Den svenska offensiven, efter ett godkänt 0-0-resultat mot världstvåan Tyskland måste det svensk laget nu börja göra mål.

Ryskorna lyckades med två fullträffar mot Italien i den första omgången. Elena Danilova gjorde det ena och Elena Morozova gjorde det andra.

Läget i lagen:

Harmomi råder i den ryska truppen, det vittnar både vår reporter Björn Nordling om, han var tidigare i veckan var och intervjuade spelarna.

I det svenska lägret ska stämingen också vara god och alla spelare är spelklara. Även Olivia Schough som fick en rejäl smäll i mötet med Tyskland.

Detta gäller:

Ryssland leder, något överraskande gruppen, tre nya poäng och de är klara för en sensationell kvartsfinal. Sverige bör ta tre poäng för att även de ha chans på kvarten.

Så här har det gått tidigare:

Senast lagen möttes i början av året under Algarve cup, Sverige vann då med klara 4-0.

Mer om lagen:

Läs mer om Ryssland och Sverige genom att klicka på länkarna här. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet