Sverige föll tungt efter rött kort och straff – se mardrömsslutet i spelaren Foto: Bildbyrån

Spanien sänkte Sverige efter straff i 96:e minuten

Sverige var nära ett kryss mot Spanien i Nations League.

Då gjorde spanjorskorna 3–2 på straff – i 96:e minuten.

– Det är en straff som söks, säger SVT Sports expert Hanna Marklund.

Trots några turbulenta veckor var det ett stjärnspäckat Spanien som kom på besök till Gamla Ullevi under fredagskvällen. Premiärmatchen i Nations League slutade till sist 3–2 till spanjorskorna – men det var svenskorna som tog ledningen i matchen.

Magdalena Eriksson hyllades inför avspark, då hon gjorde sin 100:e landskamp under VM i somras. Och i den 23:e minuten fick hon anledning att jubla. Mittbacken nådde högst på en hörna och nickade in 1–0.

– Sverige är verkligen vassa på fasta situationer. Vi har sett det många gånger förr, säger SVT Sports expert Daniel Nannskog.

Kvitterade efter jättetavla

Efter en bättre period av Spanien kunde bortalaget kvittera. Athenea del Castillos skott gick rakt på Zecira Musovic, men målvakten kunde inte stoppa bollen.

– Det är en jättetavla, säger expertkommentatorn Hanna Marklund.

I den andra halvleken tog även Spanien ledningen, genom ett fint mål av Eva Navarro. Sverige gav dock inte upp och Lina Hurtig tryckte in 2–2 i den 82:a matchminuten.

”Billig straff”

Likväl var det Spanien som fick det sista ordet, när domaren pekade på straffpunkten i den sista tilläggsminuten av matchen. Amanda Ilestedt visades ut när hon drog ner Amaiur Sarriegi, och Mariona Caldentey var säker när hon skickade in 3–2 i 96:e minuten.

– Det känns som en väldigt billig straff, säger Hanna Marklund.

Magdalena Eriksson är besviken efter den tunga förlusten.

– Det är otroligt tråkigt såklart, säger hon till SVT Sport.

KLIPP: Gemensam manifestation inför Sveriges match mot Spanien

Här manifesterar både Sveriges och Spaniens spelare inför Nations League-matchen. Foto: Bildbyrån