Samuel Brolin. Foto: Bildbyrån/C More

Sverige tappade mot Bosnien-Hercegovina

U21-landslaget var på väg mot tredje raka segern i EM-kvalet.

Men en missbedömning av målvakten Samuel Brolin gav Bosnien-Hercegovina chansen från straffpunkten och matchen slutade 1-1.

I fredags besegrade Sverige Montenegro med 3-1, därmed inkasserades andra raka segern och man övertog också tabelledningen.

I mötet med Bosnien-Hercegovina, som alltjämt jagar sin första kvalseger, gav Benjamin Nygren Blågult ledningen med sitt första mål i U21-sammanhang. 20-åringen, i nederländska Heerenveen till vardags, tog tillvara på en misslyckad undanrensning och satte 1-0 på tilläggstid i första halvlek.

Men 20 minuter in i andra halvlek kom hemmalagets kvittering. Mjällby-utlånade Samuel Brolin missbedömde en utrusning och rev omkull en frispelad Anes Masic. Domaren valde att döma straff och varnade dessutom Brolin. Masic tog själv hand om straffen och placerade in 1-1.

”Krig på planen”

Efter målet var det Bosnien-Hercegovina som var närmast ett vinstmål. Närmast kom Milan Savic, som prickade ribban i den 77:e minuten.

– Det var en tuff match. I första halvlek har vi ändå mycket boll och kontrollerar matchen, säger målskytten Nygren och fortsätter:

– Efter kvitteringen blir det ett slags krig på planen med jättemycket spelavbrott och jättemycket inkast och frisparkar. Det blir inget flyt i matchen.

Det blev fyra poäng på höstens första landslagssamling, och trots dagens poängtapp toppar Sverige gruppen, två poäng före Montenegro.

– Jag hade hoppats på sex poäng och jag tror de flesta av oss hade gjorde det. Men man kan inte underskatta de här lagen. Fyra poäng är ändå taget.

Under nästa landslagssamling möter Blågult Montenegro och Italien, 8 respektive 12 oktober.