Sommarens två EM-semifinalister ställs mot varandra på Gamla Ullevi. Foto: Bildbyrån

Sverige tar emot Frankrike på Gamla Ullevi

Uppdaterad
Publicerad

EM-semifinalisten Frankrike kommer till Göteborg för att möta de svenska fotbollsdamerna i oktober.

Det blir ytterligare ett viktigt avstamp på vägen mot VM nästa år, säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson.

”Frankrike gjorde ett starkt EM och är ett av Europas allra bästa lag, så det här blir en bra utmaning och match för oss”.

Sedan tidigare stod det klart att Sverige avslutar landslagsåret 2022 med en bortlandskamp mot Australien i november.

Nu har nästa pusselbit för hösten lagts, i och med beskedet att det blir en landskamp mot Frankrike på Gamla Ullevi den 11 oktober.

”Häftig upplevelse”

”Det är alltid en häftig upplevelse att få kliva ut och spela inför hemmapublik på vår nationalarena Gamla Ullevi, och jag ser nu verkligen fram emot den här matchen mot Frankrike som blir den sista på hemmaplan 2022. Jag hoppas vi blir många på plats som tillsammans gör det här till en minnesvärd fotbollskväll”, säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson till Svenska fotbollförbundets hemsida.

Den 6 september avslutas VM-kvalet för svensk del – Sverige har redan säkrat gruppsegern – med bortamatch mot Finland. Därefter är det bara träningslandskamper som gäller fram till VM i Australien och Nya Zeeland nästa år.

I landslagsfönstret 3–11 oktober ska ytterligare en match in, på bortaplan, men motståndet är ännu inte offentliggjort.

Mållöst senaste

”Det har varit viktigt för oss att få till matcher under hösten mot högkvalitativa motstånd, för att få bra matchning inför vårt kommande stora mål som är VM nästa sommar”, säger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Sedan Gerhardsson tog över som förbundskapten hösten 2017 har Sverige bara mött Frankrike en gång. Då, i november 2017, blev det 0–0 i en landskamp i Bordeaux.

MER FOTBOLL: Lindahl: ”Jag har pratat om att sluta sedan 2009” (9 augusti)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.