Stina Blackstenius gjorde ett av Sveriges mål. Foto: Bildbyrån

Sverige tog enkel seger mot Sydkorea

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges besegrade Sydkorea med 4-0 i den stängda landskampen som ägde rum i Falkenberg. Nilla Fischer saknades på grund av sjukdom.

– Nilla var med här i Falkenberg men vi tog beslutet inför matchen att inte belasta henne med matchspel efter hennes förkylning, säger förbundskapten Peter Gerhardsson till förbundets hemsida.

VM närmar sig och det svenska landslagets uppladdning i Båstad fortsätter.

Sverige vann den stängda träningslandskampen i Falkenberg mot Sydkorea på ett övertygande sätt. Segersiffrorna skrevs till 4-0 och samtliga svenska målvakter matchades. Det är positivt med tanke på den osäkerhet som funnits kring målvaktssituationen.

Damlandslaget i fotboll

Matchen som spelades i ett speciellt träningsformat, 3x30 minuter, gav förbundskaptenen chansen att testa alla lagdelar.

Genrep på fredag

Det blev fyra olika målskyttar bestående av Julia Zigiotti Olme, Stina Blackstenius, Mimmi Larsson och Magdalena Eriksson. Däremot fick Nilla Fischer stå över på grund av den förkylning hon dragits med.

På fredag spelar landslaget sin sista landskamp innan VM-premiären. Även då står Sydkorea för motståndet som äger rum på Gamla Ullevi.

VM i Frankrike spelas 7 juni-7 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet