Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jardell Kanga gav Sverige en perfekt start på U17-EM i Israel. Foto: Bildbyrån

Sverige vann premiären mot Danmark i U17-EM

Uppdaterad
Publicerad

Jardell Kanga gjorde bägge målen när Sverige fick en perfekt start på U17-EM i Israel och slog Danmark med 2-1 i premiärmatchen. 

– Fantastiskt bra resultat för oss. Det är viktigt att inte förlora en premiär, nu vinner vi och tar med oss tre poäng vidare i turneringen, säger förbundskapten Roger Franzén till SvFF.

Innan det ens gått två minuter fick Sverige en straff. Sönderjyskes Gustav Wagner sprang ner AIK:s Taha Ayari i straffområdet. Bayer Leverkusens Jardell Kanga, förflutet i Brommapojkarna, sköt straffen säkert i mål på Ramat Gan-stadion i Israel.

Dansk stolpträff hindrade kvittering

I mitten av den första halvleken samarbetade Kanga och Ayari igen. Efter en omställning passade Ayari i djupet till Kanga som helt fri placerade in 2-0 bakom den danske målvakten Theo Sander som stod kvar i stället för att gå ut. Kanga hade gott om tid att ställa in siktet vid målet. 

Danmark kom igen och reducerade till 2-1 och hade en stolpträff på en frispark med kvarten kvar. Det var ett lättat svenskt lag som kunde pusta ut när domaren blåste av matchen. Danmark hade ett stort tryck i andra halvlek.

Det var den första gruppspelsmatchen för Sverige i mästerskapet. På fredag väntar Portugal.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.