Sverige utslaget ur EM

Sverige är utslaget ur EM – efter förlängningsdrama.

Ukraina satte 2-1 på tilläggstid i förlängningen.

– En enorm tomhet och besvikelse, säger lagkapten Sebastian Larsson till SVT Sport.

Sverige inledde åttondelen mot Ukraina offensivt, men det skulle dröja ungefär 20 minuter innan man skapade matchens vassaste målchans. Efter ett fint samarbete med Dejan Kulusevski, tog sig Alexander Isak sig in i straffområdet och drog till med högern. Men bollen gick strax utanför.

Det skulle dock bli en kalldusch för Blågult.

Fotbolls-EM

Efter drygt 30 minuters spel dunkade Oleksandr Zinchenko in 1-0.

Då klev Emil Forsberg fram

Strax innan halvtid satte ”Foppa” sitt fjärde mål i mästerskapet när hans skott styrdes, via ett ukrainskt ben, in i mål.

Den sena kvitteringen gjorde pausandningen lättare för Sverige.

Forsberg var även huvudkaraktär i andra halvlek. Han skapade gång på gång farliga målchanser. Men ribban och stolpen satte stopp för ett svenskt ledningsmål.

Trots Sveriges massiva tryck kunde man inte få in bollen i mål och åttondelen gick till förlängning.

Väl där blev det en mardröm för Sverige. I den första förlängningskvarten stämplade Marcus Danielson ukrainaren Artem Besedin vid knät. Efter att situationen videogranskats visade domaren det röda kortet.

– Vi har åkt ur EM. Det spelar ingen roll hur. Om det var stolpe, ribba eller röda kort.

Med bara minuter kvar av sista förlängningskvarten satte Ukraina 2-1. Sverige är därmed utslaget ur EM.

– Jag är fruktansvärt stolt över det här gänget. Vi vinner och förlorar tillsammans. Ibland måste fotboll bara få göra väldigt ont och det här är en sådan stund.